Povestea lui Said

Said

Din Iran, tara in care imparateasa Farah Pahlavi a fost incoronata in 1970 cu o coroana impodobita cu 1646 de pietre scumpe, a venit in Romania acum 18 ani un tanar bijutier si tintuitor de pietre pretioase.

Tintuitor si bijutier

Meseria, adevarata bratara de aur

Said Moieni Mehr s-a stabilit in Bucuresti, practicand cu success meseria mostenita din familie.

La inceput, oamenilor li se pareau briliantele scumpe, dar pe parcursul timpului s-au obisnuit cu ideea, atragandu-i prin experienta sa de lucru. Meseria de tintuitor si bijutier necesita foarte multe calitati pentru a o practica cu succes.

Ca orice ucenic, Said a trecut si el prin foarte multe incercari pana a dobandit experienta si indemanare. Provenind dintr-o familie de bijutieri, la varsta de 12-13 ani, a inceput sa cunoasca pentru prima data ceea ce insemana acest lucru. Ajuns la varsta de 18 ani, a mers ca ucenic apoi, dupa 2 ani sa decis sa isi deschida propriul atelier.

Ca sa fii tintuitor si bijutier de pietre pretioase este destul de greu, trebuind sa parcurgi mai multe etape cum ar fi: slefuirea, pilirea, lipirea obiectului, redarea formei unde va fi pusa piatra si in plus trebuie sa ai multe calitati pentru a practica aceasta meserie.

Creativitate

Rabdarea si placerea de a lucra

Rabdarea, creativitatea, vederea buna, placerea de a lucra sunt unele dintre aceste calitati.

Said, este si creator de modele de bijuterii, resusind sa creeze orice forma dorita in metale pretioase ca si cum ar modela plastelina, satisfacand dorintele clientilor prin stilul sau unic de a lucra, prin experienta si rabdarea sa.

Diferenta dintre un obiect lucrat la masina si unul lucrat manual este in primul rand finisajul la un obiect. Un obiect manual este finisat mult mai bine decat un obiect turnat si din cauza aceasta calitatea este mult mai buna.

Said, confectioneaza bijuterii din metale pretioase si le tintuieste cu pietre pretioase pe care le cunoaste foarte bine . Stie sa le si slefuiasca sau sa le taie in diferite forme.
Adesea, forma unei pietre da imaginea unei bijuterii ce va da si mai multa stralucire unei femei desi nu e deloc usor sa afle gusturile clientelor sale.

Ultimele colectii